Bij het beheer van tuinen heeft elke plant zijn waarde

Beheer

Selectief wieden, geen grond zichtbaar.
‘Missende’ planten worden tussen bestaande kruiden gezet.
Hagen worden gesnoeid.
Staand en liggend dood hout geven leven.
Bloemenweides worden gemaaid met de zeis.

Bij het beheer van tuinen heeft elke plant zijn waarde. Waar nodig sturen we bij. Ik denk goed na over elke ingreep die ik maak. Is het bijvoorbeeld zinvol om in de huidige situatie om de twee weken veel te moeten wieden? Of kunnen we beter kijken hoe we meer met de natuurlijke processen in de grond kunnen meebewegen, zodat er meer leven ontstaat en er iets moois kan groeien.

Om de kruidenvegetatie meer sierwaarde te geven, voegen we plantengemeenschappen toe. Als je mij de tuin laat beheren, zorg ik voor een evenwichtige balans om het onderhoud te verminderen, met alle positieve gevolgen van dien.

Vertrouw erop dat de natuur enkele jaren meer ervaring heeft dan wij. Geniet van wat er gebeurt en verandert in de tuin.

Voordelen Ecologische tuin

Biodiversiteit

Duurzaam

Welzijn

Esthetisch aantrekkelijk

KostenbesparendContact
Antonie's Eco Tuinen
Witterweg 32
9421PG Bovensmilde

info@antoniesecotuinen.nl

Bereikbaar:
maandag t/m zondag

Voorbeelden van tuinbeheer

 

Neem contact met mij op.

Als ecologische hovenier richt ik me op het creëren en onderhouden van tuinen en landschappen met respect voor het milieu en de natuurlijke ecosystemen. Op deze manier draag ik bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving terwijl ik tegelijkertijd mooie en functionele buitenruimtes creëer.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.