Maaien met de zeis, effectief en goed voor de natuur

Maaien met de zeis

Maaien met de zeis is een vak apart dat je moet leren. Telkens wanneer ik met de zeis aan het werk ga, verbaas ik me over hoe effectief het is.

Enkele voordelen van maaien met de zeis zijn: geen geluidsoverlast, geen insectensterfte tijdens het maaien, minder vaak maaien (langer gras maai je makkelijker af), en het verschralen van de grond door het maaien en afvoeren van gras. Hierdoor krijgen inheemse planten meer ruimte en kun je je grasveld omvormen tot een bloemenweide vol leven.

Afhankelijk van de voedselrijkdom bepaal je het aantal maaimomenten per jaar. Ik laat elk jaar een deel van het gras ongemaaid zodat insecten daar naartoe kunnen vluchten en overwinteren. Een interessant aspect van een groot grasveld is dat je het aantal maaimomenten kunt verminderen van wekelijks naar 3 tot 5 keer per jaar. Dit bespaart kosten voor brandstof en veel tijd. Je kunt nog steeds paden en verschillende vormen maaien met een maaimachine om een mooie, schilderachtige weide te creëren.

Bovendien is maaien met de zeis geruisloos, wat vooral prettig is als het grasveld naast een kantoorpand ligt waar mensen zich anders zouden laten afleiden door het lawaai. Veel mensen ervaren het maaien met de zeis als rustgevend. Het gebruik van een zeis kan ook een goede manier zijn om te communiceren dat uw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan!

Voordelen Ecologische tuin

Biodiversiteit

Duurzaam

Welzijn

Esthetisch aantrekkelijk

KostenbesparendContact
Antonie's Eco Tuinen
Witterweg 32
9421PG Bovensmilde

info@antoniesecotuinen.nl

Bereikbaar:
maandag t/m zondag

Voorbeelden van maaien met de zeis

 

Neem contact met mij op.

Als ecologische hovenier richt ik me op het creëren en onderhouden van tuinen en landschappen met respect voor het milieu en de natuurlijke ecosystemen. Op deze manier draag ik bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving terwijl ik tegelijkertijd mooie en functionele buitenruimtes creëer.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.